Начало Общество Център за обществена подкрепа „Зора” предостави пространство за среща на две родителски...

Център за обществена подкрепа „Зора” предостави пространство за среща на две родителски групи в началото на месец юни

13
0
СПОДЕЛИ

COPНа 03.06.14г. се проведе поредната среща на групата за „Осиновители, кандидат-осиновители и осиновени хора” в ЦОП „Зора” гр.Панагюрище.

Целта на срещата бе представяне и включване на нови членове в групата, а именно преминалите обучението в ЦОП кандидат-осиновители.

Ключовият компонент в срещата бе споделянето. Всеки участник разказа за своите лични преживявания в процеса на осиновяване и до момента.

Дадени бяха отговори на много въпроси вълнуващи най-вече новите членове на групата.

Участниците споделиха в края на срещата, че обмяната на опит, между осиновители и кандидат–осиновители, за тях е най-доброто помагало.

На 05.06.2014г. в Център за обществена подкрепа „Зора” се проведе и втората годишна среща на сформираната през 2013г. група от родители на деца с увреждания „Клуб на съвременния родител”.

Тема на срещата бе „Сензорна интеграция при децата от аутистичния спектър”.

Под формата на кратка презентация, социалните работници от ЦОП, споделиха с присъстващите добрите практики по отношение използването на сензорните терапии за подобряване сензорната интеграция при деца от аутистичния спектър, както начините и методите, представени им по време на преминатото от тях ”Обучението по сензорна интеграция” и модела Global Training, проведено в болница „Токуда” град София.