Начало Култура ЦПЛР-Панагюрище организира ученически конкурс „Това е България“, посветен на 3 март

ЦПЛР-Панагюрище организира ученически конкурс „Това е България“, посветен на 3 март

СПОДЕЛИ

Общинският ученически конкурс е посветен на Националния празник на България – Трети март и 140 години от освобождението на България

Организира се в три раздела – „Фотография”, „Мултимедийна презентация или видеоклип” и „Изобразително изкуство”

І. ЦЕЛИ

– Да се предостави възможност на учениците със средствата на изобразителното изкуство, фотографията и компютърните технологии да разкрият красотата на България с нейната природа, бит и култура и да се възпита любов към „всичко българско и родно”

– Да се провокира творческият потенциал и положителното мислене на младите хора;

ІІ . РАЗДЕЛИ И ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

РЕГЛАМЕНТ: В конкурса могат да участват ученици от цялата община от училища и извънучилищни звена.

А. ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО – рисунка, колаж, проект

За ученици от I до ХІІ клас, разпределени в следните три възрастови групи:

І – IV клас – Първа възрастова група;

V – VII клас – Втора възрастова група;

VІІІ – XII клас – Трета възрастова група.

Условия за участие:

1. Всеки автор може да участва с най-много две творби по темата.

2. Конкурсните работи да са озаглавени и изпълнени с техника по избор – акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, туш и пр.

3. Формат – по избор

4. Всяка творба на гърба да съдържа следната информация: – трите имена на участника; – училище/ извънучилищно звено – школа, клуб и пр., клас и населено място; – име на произведението; – име на ръководителя, ако има такъв.

5. Най-добрите творби ще бъдат включени в изложба.

Б. МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ ИЛИ ВИДЕОКЛИП

За ученици от V до ХІІ клас, разпределени в следните две възрастови групи – V–VII клас; VІІІ – XII клас. Участието е индивидуално или колективно до 3 /трима/ ученици.

Условия за участие:

1. Мултимедийна презентация До 20 (двадесет) слайда на компютърна програма по избор, записана на CD, DVD, CARD, FLASH; Да не се изпращат работни файлове /папки/, а само крайният продукт. Да бъдат естетически и технически оформени по тематичното направление на конкурса. Ще се поощрява използването на авторски материали.

2.Видеоклип Времетраене – до 5 минути; Формат – по избор, но с добра резолюция; Носител – CD, DVD, CARD, FLASH; Да не се изпращат работни файлове/папки/, а само крайният продукт. Видеоклипът или мултимедийната презентация да бъдат придружени с необходимата информация за автора в текстов файл: трите имена на участника; училище/ извънучилищно звено – школа, клуб и пр., клас и населено място; телефон и e-mail за връзка; име на произведението; име на ръководителя, ако има такъв. Изпратените творби няма да бъдат връщани на участниците. При създаване на идейните проекти да се използва лицензиран или свободно разпространяван софтуер.

В. ФОТОГРАФИЯ

За ученици от V до ХІІ клас, разпределени в две възрастови групи: V – VІІ клас – Първа възрастова група и VІІІ – ХІІ клас – Втора възрастова група.

Условия за участие:

1. Участието във фотоконкурса е индивидуално. Всеки ученик може да участва с черно-бели и цветни снимки до 3 /три/ броя. Формат на фотографиите – най-малко 20/30 см. Показатели за оценка – прецизно техническо изпълнение, художествено решение на избраната тема. Всяка фотография да бъде придружена със следната информация: наименование на снимката, трите имена на автора, клас, училище, извънучилищно звено – школа, клуб и пр., клас и населено място, ръководител.

Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: обработка на яркост и контраст; изостряне на изображението; кропване на снимката.

Не се допускат следните обработки на снимката: фотоколажи, снимки ретуширани дигитално и съдържащи надписи, графики, рамки или дати.

Ще бъдат присъдени І, ІІ и ІІІ награда за всяка възрастова група, поощрителни награди. Снимки или сюжети, публикувани в интернет няма да бъдат класирани. Най-добрите фотографии ще бъдат включени в изложба.

ІІІ. СРОКОВЕ:

Краен срок за получаване на конкурсните материали – 23 февруари 2018г.

Откриване на изложбата, тържествено отчитане на резултатите от конкурса и награждаване на удостоените с призови места участници – 28 февруари 2018 г. в ТДП от 15:00 ч.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ЦПЛР-ПАНАГЮРИЩЕ – ТЕЛ: 03537/ 6 22 72, 0886309803 E-mail: odkpan@abv.bg

БЪДЕТЕ АКТИВНИ И ИНОВАТИВНИ!