Начало Култура Творческа работилница, шах и рисунки на асфалт в третия ден на лятната...

Творческа работилница, шах и рисунки на асфалт в третия ден на лятната седмица

67
0
СПОДЕЛИ
restorant

Мария МАСЛЕВА

deca-risunki-asfalt

Творчески занимания за деца организираха в Общинска библиотека „Стоян Дринов” днес. Инициативата е част от Общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”.

Читалнята за деца се превърна в работилница, а децата развихриха своето въображение и изработиха интересни картички, животини, замъци и дори автомобили от картон.

Заниманията продължиха в градския парк. Там, малчуганите изпъстриха алеите с цветни и закачливи рисунки върху асфалт. Част от децата си спретнаха мини турнир по шах.

Инициативите, организирани от Общинска библиотека „Стоян Дринов” ще продължат през цялата седмица.

Утре ще бъде проведена фотошкола, в която професионалист ща запознае децата с процеса на снимането и ща им покаже професионален фотоапарат. Децата ще получат ценни съвети къде е най-удобното място да се направи снимката по един хубав начин. След което ще бъде направена обиколка на всички забележителности на град Панагюрище и децата, със собствените си апарати и телефони, ще направят снимки, както и ще могат да опитат с професионалния фотоапарат. С най-хубавите снимки ще бъде направена изложба в сайта на библиотеката.

ОЩЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.