Начало Култура Възпитаниците на Мария Бензарова №1 в Обзор

Възпитаниците на Мария Бензарова №1 в Обзор

107
0
СПОДЕЛИ
restorant

Мария МАСЛЕВА

13567463_10206371957844560_7648755091382765943_n

Танцов състав за обработен фолклор “Бътава” с.Бъта и Мажоретен състав към СОУ „Нешо Бончев“ взеха участие в IV международен фестивал на изкуствата „Морско конче“ 2016, който се проведе от 28 юни до 3 юли в Обзор.

Фестивалът започна с тържествено дефиле и представяне на всеки състав. В същинската конкурсна програма всеки състав се представи с по два танца. Двата състава, водени от хореографа Мария Бензарова, се представиха отлично и си извоюваха първите места в своите категории, а танцов състав „Бътава“ дори успя да изправи журито на крака и взе и специална награда на фестивала. Всеки участник получи персонална грамота и медальон с логото на фестивала – морско конче.

Ръководителят на двата състава Мария Бензарова получи диплом, корона и покана за участие в следващото издание на фестивала.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Участие във фестивала взеха и таланти Виктория Манева и Йорданка Димитрова, с музикални ръководители Нона Немигенчева и Пепа Филина. Те се представиха с по две песни в раздел „Естрада“ и също си извоюваха първите места.

Организаторите на фестивала са изпратили благодарствени писма до кмета на село Бъта Георги Александров, който е платил разноските за участието във фестивала, до директорът на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова, която подкрепя морално и финансово мажоретния състав, и до хореографа Мария Бензарова за професионализма и старанието, които влага в работата си с децата.