Начало Общество Учение на доброволните формирования от цялата област се провежда във Велинград

Учение на доброволните формирования от цялата област се провежда във Велинград

СПОДЕЛИ

Учение на доброволните формирования от цялата област се провежда във Велинград. Областният управител Трендафил Величков приветства доброволците от Велинград, Пазарджик, Септември, Белово, Сърница, Стрелча, Ракитово, Брацигово и Пещера. Той благодари на институциите за организацията и провеждането на учението – ГДПБЗН, РДПБЗН, ОДМВР, ЦСМП, БЧК, община Велинград и Националната асоциация на доброволците в България.

„Аз се гордея с всички вас и това, което правите. Радвам се, че групата на доброволните формирования в нашата област е една от на-силните и активни в страната. За пореден път искам да благодаря на всеки един от вас за подкрепата и потушаването на горските пожари миналото лято в общините Лесичово и Панагюрище, за участието ви в доброволческите акции за преодоляването на последиците от земетресенията в съседна Турция”, каза при откриването на учението Трендафил Величков. Той пожела здраве и успехи на участниците в учението и допълни, че това е пътят да бъдеш активен гражданин. „Пожелавам ви да продължавате да бъдете тези рицари на доброто, с чийто пример може да заразим и останалата част от нашето общество ”.

В учението участват над 100 доброволци от цялата област, включително и членове на младежките доброволни формирования от общините Велинград и Белово, „Планинско спасяване”  област Пазарджик, представители на факултет ПБЗН към АМВР. На терен са директорът на РДПБЗН – комисар Ангел Ангелов и председателят на Управителния съвет на Националната асоциация на доброволците в България д-р Ясен Цветков.

Целта на учението е да се подобри и провери взаимодествието между отделните доброволни формирования от област Пазарджик, участващи в учението и единната спасителна система //ЕСС/. Да се провери степента на подготовка на доброволците за реагиране при ограничаване и ликвидиране на последствията от възникнали инциденти, както и повишване на оперативната им готовност при работа с наличната техника за пожарогасене и спасителна дейност. Да се изяснят и усвоят конкретни задачи, поставени на всеки участник.

Учението се провежда съгласно предварително разработен план-задание с доброволните формирования от област Пазарджик, за проиграване на Плана за защита при бедствия в частта му „Защита при пожари” на територията на община Велинград.