Начало Общество Ученици от СОУ „Н.Бончев“ участваха в Национално финално състезание IT Знайко

Ученици от СОУ „Н.Бончев“ участваха в Национално финално състезание IT Знайко

СПОДЕЛИ

В горещите дни на изминалия уикенд в месността Ксилифор край Велико Търново се събраха 120 ученика от I-IVклас от цялата страна, спечелили си правото в оспорвани състезателни кръгове на Национално финално състезание IT Знайко.
То се провежда ежегодно от 2009 година и целта му е да се даде място за изява на учениците да демонстрират знания и умения за използване на съвременни технологии при решаване на изследователски и творчески задачи.
Организатор е Сдружение "Образование и технологии", гр. Бургас , а основен спонсор е Майкрософт – България, в рамките на програмата "Партньори в познанието".
Панагюрските представители на този престижен форум бяха второкласниците Гергана Зайкова, Стела Куруджиева и Иван Левичаров от СОУ „Нешо Бончев”. Всеки участник трябваше да избере една от глобалните теми /”Митове и легенди” и „Изчезнали и изчезващи животни”/ и да създаде свой проект. Учениците се включиха в надпреварата със самочувствие и увереност, показвайки отлична техника и оригиналност на идеята.
Добрата организация, интересните занимания /скално катерене, тролей над езерото и горско ориентиране/, възможностите за изява на таланта, подправени с много музика, танци и настроение превърнаха трите състезателните дни в незабравимо преживяване, а всеки един участник в победител.