Начало Общество Ученици от СУ „Н.Бончев“ станаха първи в света с електронната книга „По-добро...

Ученици от СУ „Н.Бончев“ станаха първи в света с електронната книга „По-добро бъдеще“

СПОДЕЛИ

Електронната книга „По-добро бъдеще“ – дело на 10 ученици от СУ „Нешо Бончев“, стана номер едно в света при възрастова група 12-18 години в състезанието на Book Craetor, в което се надпреварваха над 100 книги от 22 страни.

Така панагюрското СУ „Нешо Бончев“ се нареди преди победители от Австралия, Канада и Филипините.

Книгата е изпратена за участие в състезането от Силвия Бобекова, преподавател по английски език в гимназията ни, където се акцентира на новаторските методи на обучение и уменията на 21 век.

Учениците на г-жа Бобекова са използвали Book Creator онлайн, за да създадат пътеводител и други книги, но първоначално са били скептично настроени да участват в състезанието. Силвия Бобекова им предлага да опитат с brainstorming ideas as a group. И така учениците правят анкета с помощта на answergarden.ch и бързо набелязват теми, обхващащи образование, комуникация, храна, здраве, транспорт и околна среда – глобални теми за устойчиво развитие.

След това те се разделят по двойки и работят по тези теми. След като приключват работата си върху отделните страници, те ги обединяват в електронна книга.

Ето как съдиите на състезанието коментират работата на нашите младежи:

„Прекрасна корица! Харесва ми как глобалните цели са разделени на групи и как цветовете на текста съответстват на квадратните цветове на глобалната цел. “

„Тази книга е чудесен пример за това как да обясним целите за устойчиво развитие и как те подкрепят по-добро бъдеще – и класът работи много добре заедно, за да добави аудио, видео и текст. Чудесна работа на всички! ”

„Просто невероятно!“

A Better Future by Nesho Bonchev High School, Bulgaria Специални заслуги имат Александра Мазнекова (16) , която отговаря за дизайна, Стефани Навущанова (на 16 години), която редактира книгата, Христо Кръстев (14) и Мария Гурбешлиева (16), които създадоха видеоклиповете. Други автори в книгата са Симеон Бобеков, Габриела Петрова, Иванина Добрева, Стилиана Кирилова, Цветелина Белишка и техният фотограф Божидар Бекяров.

Екипът печели 5 таблета Chromebook и надграждане на акаунтите им до пълна безплатна версия на Book Creator, което ще бъде особено полезно. Силвия Бобекова го нарича „автономно учене и преподаване“, докато училищата са затворени заради епидемията от коронавирус.

 

 

Линк към анонс за победителите и книгата:

https://bookcreator.com/2020/03/book-creator-competition-winners-revealed/?fbclid=IwAR0819EeG1s0FEe5kN-WRmJzw5pFVE5JFNHAVZYSzbUHwCY97SqkYrmTm70

Анонс в световната медиа