Начало Общество Ученици от СУ „Нешо Бончев“взеха участие в обучение по превенция на кибертормоза,...

Ученици от СУ „Нешо Бончев“взеха участие в обучение по превенция на кибертормоза, злоупотребите онлайн и дезинформацията

СПОДЕЛИ
Exif_JPEG_420

В периода 16.09-18.09.2022 г. ученици от IX, X и XI клас на СУ „Нешо Бончев“ взеха участие в обучение на тема „Превенция на кибертормоз и злоупотреби онлайн, дезинформация и разпространение на фалшиви новини сред младите хора“. Събитието се проведе в гр. Благоевград по проект „Ти знаеш. Ти можеш“ под патронажа на Министерството на младежта и спорта с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г. 

Обучителните модули бяха фокусирани не само върху теоретичната част, но и върху практическата – демонстрация на основни умения и инструменти за проверка достоверността на текст, снимка, видео, споделяне на личен опит и реакции при срещане на фалшиви новини, безопасност и защита на детето в онлайн среда, игрите като зависимост, порнография, кибертормоз, самонаранявания и самоубийства, социално, техническо и физическо инженерство, кибер осведоменост и киберсигурност – вируси, опасни горещи точки, фишинг, смишинг, вишинг, дискусии и др.

Вечерта на  17.09.2022 г. на площад „Георги Измирлиев Македончето“ гр. Благоевград се състоя концерт в подкрепа на проекта „Ти знаеш. Ти можеш“ с участието на български изпълнители, а на 18.09.2022 г. учениците посетиха Рилски манастир.