Начало Общество Учителите от ОУ „Проф. Марин Дринов” участваха в тиймбилдинг на тема „...

Учителите от ОУ „Проф. Марин Дринов” участваха в тиймбилдинг на тема „ Управление на стреса”

295
0
СПОДЕЛИ

uchiteliНа 12 и 13 декември в Костенец учителите от ОУ „Проф. Марин Дринов” участваха в тиймбилдинг на тема „ Управление на стреса” под ръководството на професор Мария Баева от Софийския университет. Средствата за него бяха осигурени от фонд „Ваня Ангелова” по направление „Повишаване квалификацията на педагогическите специалисти”.
Целта на тиймбилдинга бе да помогне на присъстващите да работят по-успешно и щастливо под натиска, който съпътства неизменно успешната кариера; да направляват и да се адаптират към стреса, с който се сблъскват, като се научат да строят буфери срещу него и си позволят да се забавляват дори и с най-предизвикателната работа. Професор Баева обърна внимание на моментите, в които човек е споходен от негативни мисли и емоции и разкри техниките как те да се превърнат в извор на рационално, позитивно мислене, как да се промени обстановката с цел елиминиране съществуващите дребни дразнители.
Особено голям интерес предизвика прилагането от професор Баева на проективната методика „Какво цвете съм”. Всеки присъстващ се самохарактеризира чрез рисунъчния тест, като по този начин бе изследвана социалната му приспособимост, неговите междуличностни
отношения и особености, неговото възприятие на вътрешносемейните отношения и някои характеристики на поведението му.
Обучението приключи с прилагането на прийоми от смехотерапията, тъй като е всеизвестно,че усмивката е най-лесният и бърз начин да се справим със стреса и напрежението.
Тиймбилдингът зареди всички присъстващи с много позитивна енергия и с полезни знания и умения за управление на стреса в работна среда, за което колективът изказва своите специални благодарности на дарителите – Иван и Лука Ангелови.