Начало Общество Удължават гратисния срок за редуциране броя на селскостопанските животни?

Удължават гратисния срок за редуциране броя на селскостопанските животни?

СПОДЕЛИ

Вероятно ще се наложи гратисният период, през който собствениците за селскостопански животни да ги приведат броя им в съответствие с  изискванията, които ще бъдат заложени в Наредбата за отглеждане на селскостопански животни, която предстои да бъде приета. Това стана ясно по време на редовната пресконференция на председателя на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева. Тя сподели, че при нея има няколко подписки от собственици на крави и кози, които протестират срещу срещу забрана за движение на селскостопански животни по улиците и налагането на граници в бройката добичета, която всяка фамилия ще има право да отглежда в дворовете си. "Протестират, но никой не дава алтернативни предложения. В същото време наистина ще е трудно, когато едно стопанство има 5 крави, за няколко месеца да ги намали на 2, така, че вероятно ще се удължи гратисия срок." – коментира Ралчева. Тя допълни, че е нужна малко повече инициативност от страна на собствениците, които да организират нещата така, че животните да се извеждат извън рамките на града през активния сезон.

6 КОМЕНТАРА

  1. ДОБРЕ ДОШЛИ В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ
    Панагюрище e град, съчетал щедри природни дадености, уникално културно-историческо наследство и богати традиции с модерна инфраструктура, предприемаческа активност и икономически потенциал.
    Тук през 1949 година е открито световноизвестното Панагюрско златно съкровище, уникален паметник на тракийската култура и цивилизация.
    Впечатляваща е “огърлицата” от възрожденски къщи, които съхраняват национални реликви от Априлската епопея и „най-българското време“. Уникални културно-исторически и архитектурни паметници са и трите панагюрски църкви.
    В града се намира и единствената в България Геомагнитна обсерватория към БАН.
    Панагюрище е град с неповторима атмосфера и дух, който днес уверено гради съвременната си визия и все повече се утвърждава като модерен и атрактивен туристически център. –– [b]НЕКА превърнем ПАНАГЮРИЩЕ от град в най-пропадналото село заради ваще крави,кози и т.н. ![/b]




    0



    0
  2. допълни, че е нужна малко повече инициативност от страна на собствениците, които да организират нещата така, че животните да се извеждат извън рамките на града през активния сезон.

    Баба Пена с двете кози има сили, средства и предприемчивост, за да закупи земя и построи обор извън града и ако не наеме козар, да заживее там.




    0



    0
  3. Вероятно ще се наложи гратисният период, през който собствениците за селскостопански животни да ги приведат броя им в съответствие с изискванията, които ще бъдат заложени в Наредбата за отглеждане на селскостопански животни, която предстои да бъде приета.

    „Ние не разбрахме нищо.
    Вие да разбрахте нещо?“
    Янаки Петров




    0



    0