Начало Култура В Елшица избират най – доброто домашно вино

В Елшица избират най – доброто домашно вино

СПОДЕЛИ

kak-da-napravite-vkusni-domashno-vino_971

За поредна година в село Елшица на 26 март 2016 година ще се проведе фолклорният празник „Винария в Елшица“.

Официалното откриване на празника ще бъде в Народно читалище „Васил Левски-1925“ от 10:00 часа.

Във фоайето на читалището ще се проведе Конкурс за най-добро домашно вино „Елексира на Боговете“. Жури в състав Димитър Докузанов от Винарска изба „Румелия“,Петър Бъкличаров от Винарска изба „Юстина“ и Петър Петров – представител на Общинска администрация ще оценяват проби на домашно вино в две категории – бяло вино и червено вино.

Паралелно с провеждането на Конкурса за най-добро домашно вино, в залата на Народно читалище „Васил Левски-1925“ ще се състои фолклорен празник, с участието на самодейни състави от Народно читалище „Васил Левски-1925“, село Елшица, Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1927“, село Оборище, Народно читалище „Пробуда-1872“, село Баня, Народно читалище „Искра-1872“, село Попинци, танцьорите от ФНТ „Средногорска жарава“, Танцов клуб „Детелина“, село Величково, Танцова формация „Пендар“, град Пазарджик, Танцова формация „Бис“, град Батак.

По време на празника всички участници и гости ще имат възможността да опитат от червеното вино, предоставено от Винарска изба „Юстина“.

Организаторите са подготвили подаръци за участниците във фолклорния празник и награди за победителите в Конкурса за най-добро домашно вино „Елексира на Боговете“.

Фолклорният празник „Винария в Елшица“ се провежда с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.