Начало Здраве В истински спортен празник се превърнаха организираните от МБАЛ «Уни Хоспитал» планинско...

В истински спортен празник се превърнаха организираните от МБАЛ «Уни Хоспитал» планинско бягане и пешеходен преход за здраве

СПОДЕЛИ

Поводът за спортната инициатива е 8-та годишнина от създаването на болницата, а зад идеята стои началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Дончо Ташков, за когото бягането е дългогодишна страст.

Ентусиастите да преминат маршрута от разклона за с. Панагюрски колонии (Чешмата) до град Копривщица се събраха рано сутринта, за да получат състезателните си номера и инструкции за маршрута.

Финансовият директор на лечебното заведение Николай Господинов отправи специален поздрав към участниците в спортната инициатива, сред които бе и самият той, от името на ръководството на МБАЛ «Уни Хоспитал» и от ръководството на «Асарел Медет» АД: «Отправяме най-сърдечни поздрави по повод 8-та годишнина от официалното откриване на болницата. Използваме този специален повод, за да изкажем благодарността си към всички работещи в МБАЛ «Уни Хоспитал», които с професионализъм и отговорност допринасят за положителното развитие на лечебното заведение».

Първи по близо 20 км-вото трасе поеха участниците в пешеходния преход, а час по-късно – в 9:57 ч. – стартираха и бегачите.

На хижа „Павел Делирадев“ бе контролният пункт на спортното мероприятие, където всеки желаещ можеше да направи освежаваща почивка преди финала на маршрута в гр. Копривщица.

Очаквано финишираха първи участниците в планинското бягане. Първо място си разделиха Диман Куртев и Ален Груев, които стигнаха финала заедно в 12:07 ч. Само 2 минути по-късно – в 12:09 ч. финала пресече Лука Ралчев, който зае второто място, а на трето се класира д-р Радослав Стоев от Отделението по гастроентерология на МБАЛ „Уни Хоспитал“, който финишира в 12:10 ч.

Висококвалифицираните медицински специалисти и модерната апаратура са в основата на добрата грижа и развитието на „Уни Хоспитал“. Но ръководството и екипът на болницата са уверени и отстояват идеята за добрия пример, който трябва да дават на пациентите и обществото в името на грижата за здравето и пълноценния начин на живот. Зад тази кауза застанаха и всички участници, които изразиха надежда спортното мероприятие да се превърне в традиция.