Начало Общество В КАТ Пазарджик заразяването с COVID е гарантирано …от държавата

В КАТ Пазарджик заразяването с COVID е гарантирано …от държавата

СПОДЕЛИ

Автор: Димитър Дънеков*

Не само министърът, а цялото МВР – вън! Ето един от елементарните мотиви за това:

В КАТ Пазарджик, а предполагам, че и в повечето от другите областни управления, хората съвсем умишлено са подложени на невероятен тормоз. За да регистрира, пререгистрира или бракува колата си, обикновеният гражданин трябва да се подреди на опашка и да отстоява стоически реда си поне два часа под палещото юлско слънце. Сега слънце, но идват и периоди на студове и дъждове. Промяна със сигурност няма да има.


За санитарна дистанция в условията на КОВИД и дума не може да става – ако се спазва, опашката трябва да опаше в пръстен цялата сграда. Тоест – условията за предаването на евентуалната зараза тук е гарантирано от държавата. Стар, хилав или болен човекът – няма милост! Пристъпваш от крак на крак, стискаш зъби, бършеш потта си и търпиш.


А решението е от просто по просто – прилага се навсякъде из останалата част на Европа. Пристигаш, теглиш си номер и наблюдаваш светлинния индикатор над вратата. Изобщо не е необходимо да висиш пред вратата като кон над празна ясла.
Но не се прави нищо подобно. Защо? Навярно само и само за да се създаде садистична наслада у невъзмутимо наблюдаващи началници с пагони.

Че за какво друго?

______________________________________________

Текстът  и снимката към него са от личния фейсбук профил на Димитър Дънеков