Начало Без категория В музея бе открита изложба „Археологически проучвания в чашката на язовир Луда...

В музея бе открита изложба „Археологически проучвания в чашката на язовир Луда Яна“

СПОДЕЛИ
изложба

На 25.09.2019 г. в Исторически музей-Панагюрище се откри изложба „Археологически проучвания в чашката на язовир Луда Яна (2017 – 2018)”

Начало на събитието постави директорът на музея доц. д-р Атанас Шопов Той поздрави гостите с добре дошли и сподели, че е изключително радостен от факта, че районът на Панагюрище продължава да изненадва с нови открития в областта на тракийската култура. Сред официалните гости на събитието присъстваха: регионален инспектор Стоилка Игнатова към Министерството на културата, доц. д-р Алексей Гоцев от НАИМ – БАН и Вяра Петрова директор на Археологическия музей „Проф. М. Домарадски” гр. Септември.

изложба
Васил Кацаров, уредник в Исторически музей-Панагюрище с кратка презентация, запозна присъстващите с постигнатите резултати от проучените пет археологически обекта на територията на строящият се язовир „Луда Яна” до Панагюрище.
Доц. д-р Алексей Гоцев поднесе благодарности към музейната институция и организаторите на изложбата. Той изказа мнение, че в района на Панагюрище трябва да бъдат продължени проучванията в посока търсене на селищен център съществувал през Късната желязна епоха.
Инспектор Стоилка Игнатова поздрави музейния екип за свършената работа и постигнатите резултати от приключените проучвания.