Начало Култура В навечерието на 24 май бяха връчени наградите за „Учител на годината”...

В навечерието на 24 май бяха връчени наградите за „Учител на годината” и „Творец на годината” (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ
restorant

IMG_1486

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на празничен прием на кмета на община Панагюрище, във фоайето на Театър Дом-паметник се състоя 17-тата официална церемония по награждаване носителите на тазгодишните награди за учители на годината, за творец на годината, за принос към бъдещето на Панагюрище.

18741405_10212429905840170_730466433_n

В началото на събитието всички присъстващи запяха българския всеучилищен химн „Върви, народе възродени“ заедно с Триото тенори „Уникалните гласове“, които изпълниха и класически арии, италиански канцонети, руски и български песни.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки отправи поздрав по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

IMG_1411

Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов връчи тазгодишните награди за учители на годината, за принос към бъдещето на Панагюрище, за творец на годината.

В категория Начален етап на основна образователна степен за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена г-жа Богдана Иванова – Шишкова – заместник-директор на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и начален учител.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата бе определена г-жа Пепа Машева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Гимназиален етап на средно образование“ наградата „Учител на годината“ получи г-жа Снежина Машева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“.

Комисия за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, Магдалена Македонска – главен експерт „Култура и туризъм”, за Общински съвет – членовете на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Ирина Пелтекова – представител на Читалищния съвет, определи за носител на наградата „Творец на годината“ – г-жа Мария Бегова.

IMG_1467

Носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ станаха:

– Георгена Стойчева Димитрова – 35 години педагогически стаж;

– Гинка Димитрова Златарева – 41 години педагогически стаж;

– Дора Василева Шишкова – 40 години педагогически стаж;

– Иванка  Илиева  Гърчева – 39 години педагогически стаж;

– Лушка Стефанова Крушовска – 40 години педагогически стаж;

– Недялка Петкова Баракова – 44 години педагогически стаж;

– Нонка Петкова Елшишка – 13 години педагогически стаж;

– Павлинка Станчева Тушлекова – 40 години педагогически стаж;

– Славка Пейова Перфанова – 39 години педагогически стаж;

– Стоян Радев Грънчаров – 40 години педагогически стаж;

– Цветана Георгиева Немигенчева  – 40 години педагогически стаж.

IMG_1433 IMG_1444

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ТУК