Начало Спорт В неделя край Брашов Каменов ще прави трети румънски старт

В неделя край Брашов Каменов ще прави трети румънски старт

СПОДЕЛИ
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg

Трети старт в рамките на две години в румънския шампионат на планински изкачвания ще направи трикратният шампион на България Любен Каменов, пише сайтът bgnrc.info.

Той ще стартира в Трофей Телю, надпревара, която е само на 20 км. от планинския курорт Брашов.

През миналия април панагюрецът стартира за първи път в шампионата отвъд Дунав, а тази година направи това по същото време, но без да губи кръг от първенството на страната.

Екипът на Каменов Рали Тим замина за Румъния днес рано сутринта.

Целта ми е да победя румънците, а не просто да участвам в това състезание – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт шампионът в генералното класиране за последните три години. – Не само това, но и отивам, за да науча още от румънците, които имат много силно подготвени автомобили. Има много какво да се научи от тях…“

Практически Каменов е взел решението само часове, след като в Кюстендил по безапелационен начин спечели третата си поредна титла.

L_Kamenov

„Реално трябваше да направя бърза ревизия на автомобила, да го закарам до София, за да променя настройките за горивото и да се приготвим в екипа за път – допълва Каменов. – Приятното за нас е, че в Румъния правят перфектни състезания и участието в тях е истинско удоволствие.“

За първи път през 2014 г. Каменов и екипът му участваха в състезание зад граница, когато панагюрецът стартира в австрийското Рехсберг. Направи дубъл през миналата пролет, след което де появи и на румънско трасе.

Трасето на Трофей е 3550 м., като в събота се правят три свободни тренировки и три квалификации, на базата на чиито резултати е стартът в неделя.

Ако всичко е наред, дай Боже, смятам да направя още едно румънско участие към края на този месец“, планира състезанията си след края на сезона Любен Каменов.