Начало Общество В ОУ „20 Април“ отбелязаха деня на християнското семейство

В ОУ „20 Април“ отбелязаха деня на християнското семейство

СПОДЕЛИ

И тази година в ОУ „20 Април“ отбелязаха хубавия християнски празник Въведение Богородично.
От Ученическия съвет всеки първокласник получи образователно родословно дърво. Първокласниците изслушаха с внимание и интерес тематичната българска народна „Приказка за бъчвата“, избрана като поздрав за празника от ръководителя на УС г-жа Деница Георгиева.
Учениците от 1 а клас на г-жа Марина Маринска запалиха по свещичка за здраве и благополучие на своите семейства в царквата „Свети Георги Победоносец“, след което в класната стая се почерпиха за празника с вкусна питка. Кръстина Гелина бе подготвила с помощта на своята майка Стела оригинален поздрав – подарък за всеки свой съученик от 1 а клас. Учениците от 4 а клас на г-жа Дарина Стефанова изгледаха с интерес презентациите на съучениците си Борислав Кемилов, Стефка Шиндарова, Виктория Калпакова и Наталия Пашова и споделиха как отбелязват празничния ден в семействата си. Соня Калагларска бе изработила специален постер „Семейството на 4 а клас“ – поздрав за всички ученици от класа.
Второкласниците на г-жа Радка Петкова четоха стихове за семейството и получиха от класния си ръководител картички за празника, с които да зарадват близките си.
Честит празник!