Начало Без категория В Панагюрище отвори врати Център за здраве и възстановителни процедури Healthy

В Панагюрище отвори врати Център за здраве и възстановителни процедури Healthy

СПОДЕЛИ

Център за здраве и възстановителни процедури Healthy се грижи за нашето добро здраве и форма

Център за здраве и възстановителни процедури Healthy отвори врати в Панагюрище.

В Центъра ще имате възможността да изпитате благоприятните за здравето ефекти на Солна стая, масажите – класически, ароматерапевтичен, възстановителен и спортен, кинезиотейп ленти които се прилагат при травми и при спортисти. И още – вендузи и упражнения при различни счупвания и заболявания. Процедурите се извършват от дипломиран кинезитерапевт. 

Солна терапия  – същност и въздействие

Халотерапията, или по-известна още като солна терапия, е начин за подобряване на здравето като въздейства в три аспекта: на дихателни, кожни заболявания и психически разтройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи.

През 14-ти век хората започнали да копаят сол за тяхна собствена употреба и търговия. Големи солни рудници са били разработени в южната част на Полша близо до Краков. През 1843 г. полският лекар Феликс Бошковски стига до извода, че присъствието на въздух в солните рудници, наситен с частици суха сол води до лечебен ефект върху хора с белодробни и дихателни проблеми. Халотеапията като естествена терапия със сол се е превърнала в  ефективна, евтина алтернатива за хора с дихателни и кожни проблеми. Днес солните пещери се използват за лечение в здравните курорти в Австрия,Полша, Словакия, Румъния, Азербайджан, Киргизстан, Русия и Украйна.

Параметрите на изкуствено създадената среда трябва да имат определени характеристики, които са подобни на природните условия и адаптирани към средата на лечебната стая. Чрез модерна технология (халогенератор) в стаята се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на процедурата в солната стая се разпрашават фини частици от 1-3 микр. специална фармацифтична алпийска каменна сол.

Тази терапия е способ за подобряване на здравето и начина на живот. От нея се влияят различни заболявания, като астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции,алергии, дерматит ,псориазис,хронична умора, стрес слаба имунна система ,както и много други.При лекуването с халотерапия, солта, която се вдишва, има свойството да абсорбира по естествен начин течностите (слузта) от носа и от синусите като в същото време „изчиства“ дихателната система, защото солта е естествено антисептично средство с противъзпалително и антибактериално действие. От друга страна терапевтичният процес влияе добре и върху нервната система, облекчава стреса и безпокойството чрез наситена с отрицателни йони среда. Отрицателните йони намаляват стреса, главоболията, летаргията, депресията и повишават енергията, умствената пъргавина и подобряват физическото състояние.Един сеанс в солната стая (40мин) се равнява на 4 часа разходка в боровата гора. В зависимост от възрастта на клиента и естеството на заболяването, зависят и  броя на посещенията 4-30 посещения. Това трябва да бъде редовно и се  повтаря за 10 процедури. Също така се препоръчва да се повтаря лечението 2-3 пъти годишно.


Халотерапията е ефективна при следните заболявания:

повечето заболявания на дихателната система, включително:

инфекции на дихателните пътища,

астма,

алергичен и хроничен бронхит,

чести настинки,

фарингит,

възпаления на синусите,

ринит,

тонзилит (възпаление на сливиците),

пневмония след остър стадий,

ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест);

различни типове алергии, включително:

алергия към домашен прах и мухъл,

сезонни алергии,

сенна хрема,

алергични кожни реакции и още много други.

В новооткрития Център за здраве и възстановителни процедури Healthy – център за твоето здраве, гр. Панагюрище  ще получите допълнителна информация и съвети относно въздействието на солта върху вашият организъм. А още след направата на няколко сесии, комбинация от халотерапията и терапевтичните процедури, извършвани от дипломирания ни кинезитерапевт, ще усетите благотворното влияние върху имунитета, тонуса и положителното Ви настроение.

 

Очакваме Ви!

Heallthy – Център за твоето здраве

гр. Панагюрище,

ул. „Макгахан“ 2А

Тел. За резервации: 0877719877