Начало Общество В Пазарджик стягат протест срещу скъпите горива

В Пазарджик стягат протест срещу скъпите горива

СПОДЕЛИ
restorant

Протест срещу високите цени на горивата предстои тази събота в Пазарджик. Сборният пункт е „битака“ в 15,00 часа, откъдето всички ще поемат на шествие по оживени улици и булеварди, като пътьом ще блокират кръстовища и бензиностанции.

Повече от 500 потребители в социалните мрежи са заявили, че ще отидат, други около 3 600 проявяват интерес. За момента не са обявени имена на координатори.

 

Митингът ще бъде вид подкрепа за Национален синдикат „Защита“, който на същата дата от 11,30 часа организира друг протест пред Министерския съвет против драстичното увеличение на цените на газ, ток, парно, топла вода и горива.

Инициаторите предупреждават, че увеличението на горивата ще доведе до поскъпване на всички стоки от първа необходимост, намаляване на покупателната способност, още по-осезаемо обедняване на българите.

 

В митинга в столицата се очаква да се влеят и представители на Националния таксиметров синдикат. От професионалната организация застават зад исканията на синдиката, като издигат и свои. Настояват за самостоятелен закон за таксиметровите превози, разрешителните да се дават на водача, а не на автомобила, да отпадне облагането по Закона за местните данъци и такси, облекчаване на административната тежест, спазване на законодателството за таксиметровите услуги от всички институции.

Протестът в София ще се проведе без автомобили, става ясно още от съобщенията. Дадени са и контакти на организатори, с които да се съгласуват действията по време на събитието.