Начало Общество В СУ „Нешо Бончев” се проведе SoccerBot CHALLENGE

В СУ „Нешо Бончев” се проведе SoccerBot CHALLENGE

СПОДЕЛИ

В рамките на Европейската седмица на програмирането, на 18 октомври в СУ „Нешо Бончев” се проведе SoccerBot CHALLENGE. С това събитие клубът по роботика в СУ „Нешо Бончев” – The Unicorns постави началото на новата Робо година. Ученици и учители представиха дейността на клуба, кратка история и приложение на роботиката. Демонстрираха наличните състезателни роботи, кой в каква категория се състезава. Показаха разпечатани на 3Д принтер робо-шасита и специално изработените за събитието елементи.

Всички желаещи участници в събитието имаха възможност да се включат в сглобяването и програмирането на SoccerBot-и. Запознаха се с различни микроконтролери, мотори и сензори. В последващото състезание с конструираните SoccerBot-и се включиха по-голяма част от присъстващите. В импровизираните работилници бяха представени различни среди за програмиране. Всеки един от присъстващите получи сертификат.

SoccerBot CHALLENGE се осъществи благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.