Начало Общество В ПГИТМТ ще подобряват дисциплината с „внесен“ ученик

В ПГИТМТ ще подобряват дисциплината с „внесен“ ученик

СПОДЕЛИ

Предложението бе от кмета на Поибрене по време на „изнесена“ родителска среща

Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм превърна в традиция „изнесените“ родителски срещи в село Поибрене.

На 21.01.2020г. се проведе втора родителска среща, на която акцент бе поставен върху дисциплината на учениците, отсъствия и оценки. Обсъдиха се и възможностите, от които всеки ученик има реалната възможност да се възползва- безплатни учебници ,безплатни карти за пътуване , стипендии и т.н.

Освен родителите и учениците, присъстваха и инж. Лушка Апостолова – директор на Професионалната гимназия , Иван Пандуров- кмет на с. Поибрене ,Стоян Петришки – общински съветник , Мариана Тухчиева – образователен медиатор в ПГИТМТ, учителите Георги Георгиев, Елисавета Георгиева и Александра Дюлгярова.

Кметът  на селото предложи идеята за „внесен“ ученик, който може да бъде родител или местен авторитет, за да може нагледно да се добие представа за случващото се в училищния процес. В продължение на една седмица „внесеният ученик“ ще наблюдава поведението на учениците. При нужда ще подпомага учениците, като най-много ще се наблегне върху тяхната отговорност.