Начало Без категория Подайте ръка на Стефан Скачков!

Подайте ръка на Стефан Скачков!

СПОДЕЛИ

Стефан Илиев Скачков е на 34 години от Панагюрище.

През 1990г. е установено че страда от захарен диабет и се налага лечение с инсулин.

През 2006 г. при проследяване в ендокринология в София му поставят диагноза диабетна артропатия,която е вследствие на дългогодишното му заболяване. Лекарите назначават лечение с инжекции „Бонвива”, с цел да се ограничат пораженията само върху глезенната става на десния крак.

Така започва лечението – инжекцията „Бонвива” му  се поставя на всеки 3 месеца, венозно с тридневен престой в болница.

След около 10 годишно лечение лекуващият лекар забеляза,че нивата на креатинина  рязко са скочили. Изпращат Стефан на нефролог. Така на 03.01.2018 година той е диагностициран с хронична бъбречна недостатъчност.

Работи като механик във фирма за извършване на годишни технически прегледи на автомобили, откъдето е освободен, защото работодателят сметнал, че не може да се справи с работата си.

Стефан започва диети и лекарства, които лекарите му предписват и ходи на редовни прегледи всеки месец до юни 2019година.

Когато окончателно му казват ,че нямя друг шанс, освен трансплантация на бъбрек и го насочват към незабавно диализно лечение.

Негов близък роднина има съвпадение и има желание да му дари бъбрек. Заминава в Турция за извършването на операцията,кадето минава на предварителен преглед. Оказва се, че трансплантацията ще струва 24,000 евро. Сума, която е непосилна за Стефан.

В момента той работи на същата длъжност,но в друг пункт и на половин работен ден, защото няма как да съчетае диализата с работа.

Възнаграждението, което получава едва покрива месечните му сметки.

„Налага се майка ми, която е пенсионерка и брат ми, който е по-малък от мен, да ми помагат за да преживявам.“ – споделя мъжът.

Нека всеки, който може, да подаде ръка на Стефан. Как да помогнете ще научите тук.