Начало Култура И в Попинци отбелязаха Националната библиотечна седмица

И в Попинци отбелязаха Националната библиотечна седмица

30
0
СПОДЕЛИ

P1180648Вчера и читалищната библиотека в с. Попинци отбеляза със своя инициатива Националната библиотечна седмица „Библиотеките откриват нови хоризонти за децата и учениците”. Основната цел на кампанията е да представи широките възможности за достъп до информация и знание, които библиотеките предоставят, да ги представи като средище за учене през целия живот, като пространство за общуване и развлечение.

Вчера учениците от втори клас при ОУ „Отец Паисий” с класен ръководител Велка Ковачева влязоха в ролите на предпочитани от тях герои и четоха любими приказки в приятната обстановка на Детския отдел на читалищната библиотека. Те показаха много добра четивна техника и с голям интерес се запознаха с творчеството на изучавани през годината автори, като Джани Родари, Валери Петров, Ран Босилек, Елисавета Багряна, Стоян Михайловски, Езоп и др.

В рамките на Националната библиотечна седмица от 12 до 16 май библиотеката при читалище „Искра-1872” – с. Попинци проведе различни инициативи, между които и възможност за безплатен читателски абонамент за нови читатели и безплатни библиотечно – информационни услуги, дни без глоби и санкции за невърнати книги и стартира кампания „Подари книга на библиотеката”. Кампанията ще продължи до края на месец май. Всеки желаещ може да се включи и подари книги на библиотеката, предоставяйки възможност и други хора да ги ползват.

Текст и снимки: Донка Шопова