Начало Общество В Попинци отбелязват 3 март с беседа с членове на клуб „Традиция”

В Попинци отбелязват 3 март с беседа с членове на клуб „Традиция”

СПОДЕЛИ

В навечерието на 3 –ти март – националния празник на България, когато цялата страна ще отбележи по различен начин 135-та годишнина от Освобождението от турско робство, читалище „Искра-1872” в село Попинци организира беседа с членове на клуб „Традиция” – гр. Панагюрище. Инициативата се проведе на 27 февруари, в читалищната библиотека.

 Председателят на клуба Методи Навущанов  и Маньо Оряшков – член и знаменосец на клуба, запознаха присъстващите ученици и граждани с родолюбивата дейност на хората, членуващи в национално дружество „Традиция”, с историческите възстановки , които правят  из  цялата страна и разказаха любопитни факти за сраженията при село Петрич и село Мечка /Оборище/ през Руско -турската освободителна война през 1877 – 1878 година.

С  кратък  филм за боевете край Шипка Методи Навущанов припомни на присъстващите, уважили читалищната инициатива, за онези български опълченци, които преди 135 години с героичната си решителност, с изключителното си  себеотрицание и несломим дух са дали живота си в името на България.

 

 Донка Шопова