Начало Общество В събота откриват модерния многопрофилен медицински комплекс „Уни Хоспитал“ (ВИДЕО)

В събота откриват модерния многопрофилен медицински комплекс „Уни Хоспитал“ (ВИДЕО)

176
2
СПОДЕЛИ
Ето така ще изглежда новият медицински център

bolnica remont

Многофункционалният медицинския комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение „Уни Хоспитал“ ще бъде официално открит на 11 юни.

Инвестицията от над 90 млн.лв. е най-мащабната за българското здравеопазване през последните 25 години и заради нея „Асарел-Медет“ АД и „Асарел Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 година от Българската агенция за инвестиции и сертификат от Министерството на икономиката за „Инвеститор Първи клас“.

Проектът е реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД, привлечени от дружеството инвеститори и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната.

Модерният медицински център разполага с 19 стационални и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Югоизточна Европа. Mедицински и немедицински персонал на „Уни Хоспитал“ е 718 души , в чието обучение и развитие ежегодно ще се инвестират над 400 000 лева.

2 КОМЕНТАРА