Начало Общество В ЦОП „Зора“ гр. Панагюрище ще отбележат „Щъркелов ден“

В ЦОП „Зора“ гр. Панагюрище ще отбележат „Щъркелов ден“

СПОДЕЛИ
restorant

Периодът от 14.04.2018г. до 29.04.2018г. е обявен от Българската асоциация „Осиновени и Осиновители“ (БАОО) за отбелязване на „Щъркелов Ден“ – денят, в който детето среща своите родители.
Във връзка с едно от най-важните събития, посветено на Осиновяването, на 27.04.2018г. от 17.00 часа в ЦОП „Зора“ Панагюрище ще се проведе среща на групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора“, която се разраства с всяка изминала година.
На срещата ще присъства, в качеството си на гост – лектор, г-жа Гергана Богданова – член на БАОО.
Целта на инициираната в ЦОП среща, е да бъде дадена повече яснота за т.н. „Щъркелов ден“, да се проведе дискусия на тема „Тайната на осиновяването“, както и да бъдат дадени отговори на актуални за родителите – осиновители, въпроси.
С популяризирането на този празник, посветен на Осиновяването – „Щъркелов ден“, желанието ни е да насърчим родителите де не създават тайна на осиновяването и да говорят открито с децата си за техния произход и история.
Ще се радваме ако имаме възможност и тази година заедно да помогнем на колкото се може повече деца и техните родители да се почувстват щастливи и горди с осиновяването.