Начало Здраве В „Уни Хоспитал“ представиха „Неврофийдбек в психоонкологичната практика”

В „Уни Хоспитал“ представиха „Неврофийдбек в психоонкологичната практика”

СПОДЕЛИ
Неврофийдбек

Методът Неврофийдбек позволява на пациентите да постигнат саморегулация на дейността на мозъка

На 17 август клиничните психолози от Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал” Димитър Кръстев и Чавдар Хърсев участваха в Първия симпозиум по Неврофийдбек и Биофийдбек в България, провел се в хотел „Черно море” във Варна.

С лекцията „Неврофийдбек в психоонкологичната практика” Димитър Кръстев запозна аудиторията с практиките, установени в Онкологичния център. Широк спектър от невропсихологични услуги, напреднали методи на диагностика и мониторинг, регулярна работа с пациентите и техните близки са стандарти в дейността на сектора по клинична психоонкология към Онкологичния център и отговарят на изискванията на международните практики. Симпозиумът се радваше на голям интерес и научно участие от високо ниво, като беше обменен ценен опит в най-напредналия дял на невропсихологичната работа, споделиха двамата специалисти.

Профилактичните прегледи в „Уни Хоспитал“ от съдови хирурзи – от 27 до 30 август

Методът Неврофийдбек, познат също като невротерапия или невротренинг, позволява на пациентите чрез изобразяване на мозъчната им активност, да постигнат саморегулация на дейността на мозъка. Това позволява на пациентите да тренират мозъка си и така да се справят по-бързо и ефикасно с различни психични състояния както и да постигнат по-високо ниво на личностово функциониране.

Неврофийдбек е използван най-напред в НАСА за тренировки на космонавтите. Днес с него бързо се поставят диагнози, вижда се какви са нуждите на човека и пак с негова помощ се прилага терапия.
Всъщност методът представлява своеобразно огледало на мозъчната дейност, защото чрез всяка от компютърните игри можеш да наблюдаваш в реално време как функционира мозъкът ти. Основните елементи в анимациите изобразяват всяка от измерваните шест мозъчни вълни.

Хормоналният баланс в тялото се влияе пряко от дехидратацията