Начало Култура Весна Змиянац с предколеден концерт в зала „Арена Асарел“

Весна Змиянац с предколеден концерт в зала „Арена Асарел“

СПОДЕЛИ

VESNAБалканската сензация Весна Змиянац ще изнесе впечатляващ концерт на 11 декември 2015 г. в гр. Панагюрище. Малко преди Коледа публиката в новооткритата зала „Арена Асарел“ ще има възможност да чуе и види на живо една от най-големите певици на балканската музика. Весна Змиянац е сред най-известните и доказали се звезди от западната ни съседка. Тя е една от емблематичните певици на сръбската сцена. Звездата е призната и обичана не само на Балканите, но в цял свят. За нея примата на балканската музика Светлана Ражнатович – СЕСА казва, че е невероятна певица и я обявява за „Кралицата на фолка“. Едни от най-големите хитове на Весна Змиянац са легендарните „100 zivota“, „Kad Zamirisu Jorgovani“, „Svatovi“, „Kazni me“, „Kraljica tuge“, „Ne kuni ga majko“. Изключително харизматична певицата успява да предаде силата на музиката по един прекрасен и неповторим начин.

Творческият път на Весна Змиянац започва “под крилото” на друга легенда – Шабан Шаулич. За начало на кариерата й се смята появата и като певица в сръбската лента “Сок от сливи” заедно с тогавашните популярни изпълнители Нада Топчагич и Мирослав Илич. В нейна музикална визитка се превръща един от най-силните й хитове „Kad Zamirisu Jorgovani“ (“Когато люляците замиришат“). Именно това е и името, което избира Змиянац за автобиографичната си книга, издадена през 2000 г.

Концертът на Весна Змиянац е на 11 декември в гр. Панагюрище, зала „Арена Асарел“. Начало 20:00 часа. Билети търсете в мрежата на Eventim, както и на място в залата. Цена на билетите: 15 и 20 лева.