Начало Култура Вихреният спектакъл на „Лезгинка“ остави панагюрци без дъх (ВИДЕО)

Вихреният спектакъл на „Лезгинка“ остави панагюрци без дъх (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Прочутият Държавен академичен ансамбъл за танци на Дагестан -„Лезгинка“, гостува снощи в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. С близо двучасова програма кавказци представиха зрелищни танци от „златния фонд“, съчетавайки енергичност, акробатични движения и оригинална техника.

По време на спектакъла артистите смениха десетки костюми, като демонстрираха впечатляващата красота и разнообразие на националните си облекла. Бяха представени музиката и танците на различните фолклорни области на Дагестан – от най-лирични до кипващи кръвта ритми.

Танцьорите грациозно „плуваха“ по сцената и в съответствие на името на ансамбъла (и характерния танц) сякаш влизаха в надиграването по ловкост и издръжливост.

Феерия от багри, мелодии и хореографии бе представена на фона на красиви фото и видео кадри, прожектирани на голям екран.

Ансамбълът, създаден преди близо 60 години, е обиколил градовете на Русия, ОНД, и в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Алжир, Тунис, Мароко, Либия, Сирия, Йордания, Ирак, Кувейт, Франция, Англия, Турция, Белгия , Холандия, Италия, Испания, Нова Зеландия и Австралия и други страни, като са поставили рекорд 79 спектакъла за 10 дни.

През 2014 г. участват в церемониите на Зимните олимпийски игри в Сочи.

СНИМКИ ОТ СПЕКТАКЪЛА