Начало Здраве Високоспециализирани консултации ще има в панагюрската болница от германски професор

Високоспециализирани консултации ще има в панагюрската болница от германски професор

СПОДЕЛИ
Ето така ще изглежда новият медицински център

Ето така ще изглежда новият медицински център

Пациентите с онкологични заболявания в панагюрската болница, имащи нужда от специални консултации, ще могат да разчитат на компетентното мнение на проф. Кристиян Манеголд. Той ще бъде част от създаващия се туморен борд с международно участие, който ще определя лечението на онкопациентите. При посещението в Модерния медицински комплекс в Панагюрище на 18 януари проф. Манеголд изрази готовност за активното си участие в борда, подчертавайки, че промяната в здравното заведение в рамките на няколко месеца – от предишното му идване, е забележителна. Управителят на МБАЛ „Събо Николов“ д-р Борислав Ацев увери германския си колега, че активно се работи по привличането на широк кръг от специалисти, които да подпомагат дейността на лекарите от болницата. Проф. Манеголд ще работи заедно с началника на отделението по „Медицинска онкология“ в модерния болничен комплекс – д-р Росица Кръстева, един от най-известните химиотерапевти в страната.

Проф. Кристиян Манеголд е главен съветник към Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет, гостуващ професор е на Медицински университет Бялисток, Полша, член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб.

Проф. Манеголд е член на German Cancer Society, Association of Medical Oncologists (AIO), European Society of Medical Oncology (ESMO), American Society of Clinical Oncology (ASCO), има опит като клиничен изследовател, в национални и международни лидер изпитвания, участвал е в многобройни клинични проучвания при гръдни ракови заболявания и други индикации.

1 КОМЕНТАР