Начало Култура Вижте условията за участие във фотоконкурса „Съхрани миг природа“

Вижте условията за участие във фотоконкурса „Съхрани миг природа“

СПОДЕЛИ

fotoС Т А Т У Т

за провеждане на фотоконкурс „Съхрани миг природа” посветен на 5 юни –Световен ден на околната среда

ОРГАНИЗАТОР

Обединен детски комплекс – Панагюрище

ЦЕЛ: Да създаде възможност за творческа изява, да развие уменията и интересите на учениците в областта на фотографията. Да възпитава отговорно отношение за опазване и съхраняване на природата на родния край.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ: Право на участие имат ученици от V до ХІІ клас, разпределени в две възрастови групи – V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас.

1. Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и посланието на снимката (до 40 думи).

2. Файловете не трябва да са по-големи от 6 MB.

3. Всеки автор трябва да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер). Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

4. Няма ограничения относно датата, на която е направена снимката.

5. Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса снимки, които нямат необходимите технически качества и не отговарят на темата на конкурса или влизат в противоречие с общоприетите морални норми.

6. Участието във фотоконкурса е индивидуално; До участие в конкурса се допускат единствено пейзажни фотографии от Панагюрския район.

7. Снимките за участие в конкурса се изпращат по електронна поща, като прикачен файл, на адрес odkpan@abv.bg, с тема на писмото: „Фотоконкурс –Съхрани миг природа“.

8. Всяка изпратена снимка трябва да отговаря на посочените в настоящия регламент технически изисквания, като в електронното писмо освен информацията за снимката, трябва да са посочени още следните данни за фотографа: трите имена, клас, училище или извънучилищно звено, населено място, електронна поща, и телефон за връзка.

9. Всеки автор може да участва в конкурса с максимум 3 снимки пейзажна фотография, но всяка снимка трябва да бъде придружена с цялата задължителна информация. До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация.

10. Участникът в конкурса предоставя на организаторите правата за публикация на творбите,с които участва.

Най-добрите фотографии ще бъдат включени в изложба.

НАГРАДИ

  • Първа награда – 90 лв.
  • Втора награда – 70 лв.
  • Трета награда – 50 лв.
  • Поощрителни награди

Конкурсът се провежда с финансовата подкрепа на „Асарел–Медет” АД

СРОКОВЕ:

1. Краен срок за получаване на конкурсните материали – 29 май 2015 г.

2. Откриване на изложбата, тържествено отчитане на резултатите от конкурса и награждаване на удостоените с призови места участници – 05.06.2015 г. от 17:00 ч. в ТДП

3. ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: ОДК ГР. ПАНАГЮРИЩЕ – ТЕЛ: 03537/ 6 22 72, 0886309803; E-mail: odkpan@abv.bg

БЪДЕТЕ АКТИВНИ И ИНОВАТИВНИ! ОЧАКВАМЕ ТВОРБИТЕ ВИ!