Начало Култура Връчиха наградата „Любородие” на Исторически музей – Панагюрище

Връчиха наградата „Любородие” на Исторически музей – Панагюрище

СПОДЕЛИ

Общинската награда на Панагюрище за краеведска дейност „Любородие” беше връчена за поредна година. Тържествената церемония се състоя на 19 април в НЧ „Виделина” и беше част от патронния празник на ОУ „20 април”.

За връчване на приза на сцената беше поканен Никола Белишки –кмет на Община Панагюрище и бивш възпитаник на ОУ „20 април”. Той поднесе грамота, плакет и парична награда на тазгодишния й носител – Исторически музей-Панагюрище.

„За мен е чест да връча тази награда на Исторически музей-Панагюрище не само във връзка със 75-та годишнина на музея, но и за този огромен труд, който доц. Шопов и неговия екип полагат. За мен е важно това, че имаме един прекрасен исторически музей, един храм, който пази традициите. Защото там, където има памет за миналото, там, където търсим и предаваме своята история и традиции, там ще има и бъдеще“, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

От името на колектива на Исторически музей-Панагюрище благодарност за наградата изказа дирeкторът на музея доц. д-р Атанас Шопов.

Преди официалното връчване на наградата, директорът на училището Минка Ланджева припомни на събралите се гости постигнатите многобройни успехи на възпитаниците на ОУ „20 април“ през годината.

Възпитаници на училището представиха рецитала „България над всичко”, подготвен от учителите Нина Истревска и Ануш Славейкова. Презентирана бе и  творбата-победител в училищния конкурс „Живо минало”, посветен на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание.