Начало Общество Връчиха Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“

Връчиха Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“

СПОДЕЛИ

Честването на годишнината от рождението на именития панагюрец и на патронния празник на ОУ „Проф. Марин Дринов“ започна с връчване на Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“ в родната къща на бележития български възрожденец.

Стипендията на името на проф. Марин Дринов е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД и е за студенти от община Панагюрище, които се обучават във висше учебно заведение в чужбина.

Стипендията се отпуска ежегодно – за периода на учебната година. Размерът на годишната стипендия е 2000 евро и се осигуряват от „Асарел-Медет” АД, по силата на дарителски договор с Община Панагюрище.

Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“  Галина Матанова изрази благодарност към студентите, кандидатствали за стипендията и ги поздрави за постигнатите високи успехи. В обръщението си към директора, учителите и учениците на ОУ „Проф. Марин Дринов“ г-жа Матанова сподели високата си оценка за стремежа да развиват модела на иновативно училище и то в условията на епидемична обстановка. Заместник-кметът благодари и на „Асарел-Медет“ АД за финансовата подкрепа за обучението на успешни панагюрски студенти в чужбина, както и за немалкото добри инициативи за насърчаване на панагюрското образование.

Директорът „Човешки ресурси“ на „Асарел –Медет“ АД Бисерка Янева обяви носителят на Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“ за учебната 2021/2022 година – Диана Дойчева Алексова – студентка в Технически университет Грац, Австрия, специалност „Архитектура“. Г-жа Янева пожела здраве, успехи и изрази надежда за завръщането на талантливата Диана в родното Панагюрище. Стипендията получи бабата на стипендиантката – г-жа Дела Варадинова.

Диана Алексова е двукратен носител на Дриновската стипендия, като първият път е за учебната 2017/ 2018 година.\