Начало Общество Време за плаж и още нещо…

Време за плаж и още нещо…

3518
0
СПОДЕЛИ

Плаж Лидо

Ако все още отпуската Ви предстои и не се очертава да ходите на море, а на Вас ви се иска да направите тен или пък да отдъхнете, ако не през седмицата, то поне през уикенда, може да посетите някой плаж или да се откъснете от ежедневието, като си подарите малка екскурзия.

За Панагюрище, разбира се, за отпускане и отдих е подходящо кокетното лятно бижу, наречено „LIDO“, което се намира на околовръстния път. Там ще бъдете посрещнати от усмихнати младежи и девойки, които ще Ви настанят учтиво на подходящо място и ще Ви накарат да се почувствате като у дома си. Работното време на плажа е от 9:00 до 2:00 часа през нощта /всеки ден/. Цената на билетите за възрастни е 4,00 лв., за деца до 13 години – 3,00 лв. Може да ползвате шезлонг и чадър за по 1 лев. Деца до 6 години се допускат само с придружител. Приятната музика, лятната прохлада и отпускащата обстановка предразполагат за един страхотен релакс всеки посетител на плажа.

Друго примамливо място в Панагюрище е откритият басейн в хотел „Каменград“. Него може да посетите през седмицата за 8,00 лв. на ден. За почивните дни цената е 12,00 лв. Басейнът работи от 9:30 до 19:30 часа. Плажуващите могат да ползват също така и закрития басейн, който е с олимпийски размери, шезлонг, кърпи, чадър. В цената влиза и ползването на малкия хидромасажен басейн.

В близост до Панагюрище има още две населени места, които са дарени от природата с минерални извори. Това са град Стрелча и село Баня.

В Стрелча плажът работи от 9:00 до 19:00 часа без почивен ден. Билетът за възрастни струва 3,50 лв., а за ученици е 2,00 лв. Децата до 6 години влизат безплатно. Шезлонгът струва 1,50 лв.

В село Баня входът за басейнът, който се намира в бившия санаториум, струва за възрастни – 3,00 лв., а за деца до 16 години – 2,00 лв. Шезлонг може да ползвате, ако заплатите 1,50 лв. Сериозно неудобство е фактът, че ако искате да прекрачите границата между двора на санаториума и басейна, трябва да си заплатите 3, 00 лв., без да има значение това, че няма да се къпете.

Плаж Акуа терми Красново

Ако ли пък искате да избягате по-далече от разкопките и прашните улици на града ни, може да тръгнете, например, в посока Хисаря. Малко след Красновски бани е отворил врати новият комплекс AQUA TERMI. Той включва басейн, хотел, ресторант, център за отдих и медитация – спа на палатка, както и спа зона. Комплексът работи без почивен ден. Спа зоната включва допълнителни процедури на цена от 5 до 11 лв, в зависимост от възрастта, деня от седмицата и часа на посещение. Процедурите, които се предлагат са терапии с кал и солна луга, вибро и термо масаж, а за хората с дихателни проблеми има солна пещера, в която могат да останат 25 минути и да заплатят само 4 лева. Входът за басейна е 8,00 лв за почивните дни и 6,00 лв от понеделник до неделя, ако се посети след 14:00 часа. Базата предлага и комбинирани билети на цена от 16,00 лв. за събота и неделя, които включват ползването на басейна и спа зоната. В цената влизат още ползването на шезлонг, чадър, съблекални, душове, парк с градински шах, тенис маса, въжен тролей и игри на открито.

Ако сте релаксирали добре може да продължите и към Старосел. Там Ви очаква, Тракийският храмов комплекс. Тракийската гробница се намира малко над комплекс „Старосел“. Невероятната красота на природата въздейства с пълна сила. Подходяща за разходка и разпускане и за бягство от напрегнатите дни. Мирисът на лято и трева, ширналата се низина, околните язовири в далечината, представляват невероятна природна композиция и създават уютното усещане за свобода и близост с Майката природа… Мястото е повече от магнетично. Ако сте решили да го посетите може да вземете със себе си и храна, за да си направите малък пикник на открито, въпреки че съвсем наблизо се намира комплекс „Старосел“. Дори и да не ви е по джоба да отседнете там, може да разгледате живописния му двор, в който се разхождат на свобода съвсем малки зайчета и дори паунчета. Във водните лехички плуват патета, наблизо се разхождат коне, а масите под лозниците очакват своите посетители, които да отпият от елексира на боговете.

Но това вече е друго… вино! :) Въпреки това екскурзията си заслужава!