Начало Общество Времената са вълчи, бирата е „жива”, а музиката е рок! (ВИДЕО)

Времената са вълчи, бирата е „жива”, а музиката е рок! (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

page

Близо четири часа любителите на твърдия саунд куфееха с любимите си групи. Снощният концерт беше кулминацията на рок концертите, организирани от Община Панагюрище през юли и август.

Музикантите от „Rocka Rolla”, „Тангра“ и „Кикимора“  „взривиха“ площад „20-ти април“ и емоциите на панагюрци и гостите на града.

IMG_4983

IMG_4985

Точно в 20:00 часа площадът посрещна феновете на рока, дошли да се забавляват и разпуснат на любимата си музика. Входът беше безплатен, бирата – не. Концертът откри групата „Rocka Rolla”, в която се изявяват панагюрците Радко Пърлев и Петко Дюлгяров.

Изпълненията на „Rocka Rolla” с акустична китара /unplugged/ се отличаваха с брилянтен звук и неповторими вокали, а хард рок изпълненията на групата предоставиха твърдо звучене, динамика и невероятна мелодичност.

Групата нажежи до максимум страстите, като даде заявка за предстоящия страхотен рок маратон.

IMG_5039

IMG_5046

Веднага след тях сцената завоюваха завърналите се след повече от 25 години богове от група „Тангра”. Култовите музиканти, любимци на няколко поколения, разказаха историята на българския рок чрез едни от най-емблематичните си песни.

IMG_5117

Силата на „ТАНГРА“ е в посланието на текстовете, сценичното присъствие и начина им на поднасяне. Именно затова музикантите притежават сърцата на хиляди фенове вече толкова години.

За финал нашумелите музиканти от група „КИКИМОРА“ забиха с авторски парчета и вечните рок хитове.Основна философия на групата е: „да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт“. Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същностните проблеми на нашето време.

IMG_5143

IMG_5126 IMG_5136

За любителите на прясната и студена бира цяла вечер се грижеха представителите на първата баварска бирария в град Пловдив – JÄGERHOF, която предлагаше два вида жива бира – JÄGERHOF HELL и JÄGERHOF WEISS.

IMG_4993

Истински душевен оргазъм предизвикаха и трите групи, които поднесоха на почитателите на качествената музика експлозия от кавъри и авторски песни.

Противно на общоприетото мнение, че подобен стил музика се свързва с насилието, той всъщност възпитава сред феновете ценности като свобода, независимост и отстояване правото на собствен начин на живот. А тези ценности в крайна сметка противоречат на безсмислените прояви на насилие.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ВИЖТЕ ТУК