Начало Общество Времето на 10 април: Слънчево с летни температури

Времето на 10 април: Слънчево с летни температури

СПОДЕЛИ

Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Сутринта на места в низините и по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В източните райони вятърът ще е слаб от югоизток. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в София – около 24 градуса, по ниски край морето.

По Черноморието ще е предимно слънчево. На места сутринта ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса.

И в планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 16, на 2000 метра – около 9 градуса.

Продължителността на деня 13, 09 ч.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е близко до средното за април.

През следващите дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще се задържи топло, с минимални температури между 7 и 12 градуса и максимални – между 23 и 28 градуса; по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 12 и 17 градуса.

В петък ще се появи вятър от изток-югоизток, ще се запази и в събота и неделя. Ще започне понижение на температурите. В началото на следващата седмица на повече места в Западна и Централна България ще превали и прегърми.