Начало Общество Времето на 22 февруари: Дъждовно и облачно

Времето на 22 февруари: Дъждовно и облачно

СПОДЕЛИ

Днес ще остане облачно, на много места с превалявания от дъжд, а в Северна България и планинските райони от дъжд и сняг. Почти без валеж, в следобедните часове и с разкъсвания на облачността ще бъде времето над Югозападна България. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 1 и 6, в югозападните райони до 10-11 градуса, в София – 5.

В планините ще бъде облачно, на много места с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Ще духа умерен югоизточен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин юг-югозападен, но през деня постепенно ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1, на 2000 метра минус 2 – минус 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 6-7 градуса.

Продължителността на деня е 10,53 часа.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

В петък и събота ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните между минус 1 и 4 градуса, максималните – предимно между 2 и 7 градуса.

През нощта срещу неделя отново ще започнат валежи, а в неделя и ще се усилят. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили до умерен и с него ще нахлува студен въздух. Дъждът в повечето райони ще премине в сняг, повече като количество ще са валежите в Западна България. В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и студено, валежите ще продължат. Към сряда валежите ще отслабнат и ще спират, но от северозапад ще нахлува още една порция студен въздух.