Начало Общество Времето на 30 април: Слънчево и топло

Времето на 30 април: Слънчево и топло

СПОДЕЛИ

Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, по-ниски в източните райони, 25 градуса в София.

В планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове ще се заоблачи, по-значително над масивите в Западна България, където на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 19, на 2000 метра – около 12 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 17-20 градуса.

Продължителността на деня е 14,02 часа.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

И през следващите дни до края на седмицата ще се задържи предимно слънчево и през повечето дни в по-голямата част от страната без съществени валежи. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток – слаб до умерен.

Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 25-30 градуса. Към петък вятърът временно ще стане южен и температурите ще се повишат с още градус-два, но на повече места ще има условия за превалявания. В края на седмицата вероятността за по-интензивни валежи и гръмотевични бури се повишава.