Начало Общество Времето на 8 март: Облачно и дъждовно, но топло

Времето на 8 март: Облачно и дъждовно, но топло

СПОДЕЛИ

Днес ще е предимно облачно, на повече места ще превали дъжд, над 900-1000 метра – сняг. По-съществени ще са валежите в югоизточните райони, където са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух. Сутрешните температури ще са между 1 и 6, максималните ще са между 8 и 13 градуса, в София – 10.

В планините ще бъде облачно и ще превалява сняг, под около 1800 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6, на 2000 метра – около 0 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно, по-значителни ще са валежите по южното крайбрежие. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса.

Продължителността на деня е 11,33 часа.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В петък облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне. Ще започне затопляне, по-чувствително и в цялата страна ще бъде през почивните дни и в началото на следващата седмица, когато вятърът отново ще е южен, слаб. Максималните температури ще достигат, а в отделни райони и ще надхвърлят 20 градуса.

В събота ще бъде предимно слънчево, а в неделя ще започне заоблачаване. В понеделник и вторник на много места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в източната половина от страната, придружени с гръмотевици. В началото на седмицата в Източна България вятърът от югозапад ще се усили, а в западната половина от страната ще се ориентира от запад. Във вторник вятърът ще бъде от северозапад, в източните райони – от север-североизток, до умерен. Ще започне понижение на температурите, отначало на дневните. В сряда от северозапад валежите ще спират, след това и облачността ще се разкъсва и намалява.