Начало Общество Времето на 8 юни: Слънчево и топло

Времето на 8 юни: Слънчево и топло

СПОДЕЛИ

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има главно в планинските райони и там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен, в Източна  България – до умерен югоизточен вятър. Ще е топло с максимални температури 29 – 34 градуса, в София – 29.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 23-25 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в масивите от Западна България ще превали слабо. Ще духа слаб южен вятър, по билата до умерен – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22, на 2000 метра – около 15 градуса.

Продължителността на деня е 15,13 часа.

.Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

В събота и в неделя от северозапад ще нахлува сравнително по-хладен въздух. На много места, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, интензивни и локално със значителни количества, възможни са и градушки.

В събота в източните райони дневните температури ще са все още високи, но в неделя в страната максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса.

В началото на новата седмица отново бързо ще се затопля. Ще има повече слънчеви часове. Преваляванията ще са на по-малко места, главно в планинските райони. Временно намалява и вероятността за интензивни и значителни валежи, но към средата на седмицата пак ще се увеличи.