Начало Култура Второкласничка от „Н.Бончев“ на финала на Communic@teIT 2013

Второкласничка от „Н.Бончев“ на финала на Communic@teIT 2013

СПОДЕЛИ
На 23 март в София се проведе финалният кръг на Communic@teIT 2013 – национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Организира се за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от ИКТ. То е насочено към ученици във всички възрастови групи от 1-12 клас в няколко категории. До финала бяха допуснати първите 10 участника във всяка от тях, класирани от комисията, оценяваща заявките от предварителния кръг.
Второкласничката от СОУ „Нешо Бончев” Стела Куруджиева спечели правото си да участва във финала, премери сили с деца от различни краища на страната в категория „компютърна рисунка” и се представи успешно.
Финалният кръг бе присъствен и се състоеше в задача със значим характер и социална насоченост , изпълнявана в реално време и под наблюдение на съответното жури.
Оценяваха се не само технически умения за работа, но и способността за обясняване и оригинално представяне, формулиране и аргументиране на позиция.