Начало Спорт Юношите на „Пан-Волей“ с две домакински загуби в изключително оспорвани мачове

Юношите на „Пан-Волей“ с две домакински загуби в изключително оспорвани мачове

61
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

voley4Днес се проведе кръг от държавното републиканско първенство за юноши младша възраст, организирано от Българската федерация по волейбол. Домакин на турнира бе ВК „Пан-Волей“. Срещите се играха в спортната зала на стадион „Орчо Войвода“. Освен домакините в турнира взеха участие още 3 отбора – от Велинград, Карлово и Сопот.
Първата среща бе между отборите „Пан-Волей“ и „Металик Сопот“ и започна малко след 10 часа тази сутрин. Първият гейм беше доста оспорван и отиде в полза на Металик Сопот с резултат 22:25. Във втория гейм панагюрци показаха доста по-концентрирана игра и това си пролича и в точките 25:20 в тяхна полза. В третия гейм нашите момчета продължиха добрата си игра и взеха гейма с резултат 20:25. Четвъртият гейм не бе добър за домакините и гостите от „Металик Сопот“ се възползваха и взеха гейма с резултат 14:25, което доведе до тайбрек. В решителната част и двата отбора се бореха ожесточено за всяка точка, но „Металик Сопот“ взеха преднина и геймът завърши в тяхна полза с резултат 9:15.След почти двучасова игра мачът завърши с резултат 3:2 (22:25, 25:20, 25:20, 14:25, 9:15) в полза на гостите от Сопот.
Втората среща бе между отборите „Левски Карлово“ и „Велинград“. В първия гейм велинградчани поведоха убедително и диктуваха целия гейм, който завърши с резултат 25:16 в тяхна полза. Във вторият гейм „Левски Карлово“ събраха сили и надвиха съперника си с 22:25. Добрата игра на карловци продължи и през третия гейм, който завърши 23:25 за тях. Момчетата от „Велинград“ се съсредоточиха и четвъртия гейм от срещата отиде в тяхна полза с резултат 25:13. Оспорваната среща на двата отбора завърши с тайбрек в полза на „Велинград“ . Крайният резултат от срещата бе 3:2 (25:16, 22:25, 23:25, 25:13, 15:12).
По време на мача между „Левски Карлово“ и „Велинград“ в спортната зала пристигна президента на „Пан-волей” Стоян Василев, който окуражи панагюрските момчетата и им даде някои насоки за играта.
Третата среща бе между отборите на „Пан-волей” и „Велинград“. Въпреки умората от двата последователни мача за велинградчани те взеха първия гейм с резултат 19:25. Втория гейм завърши 25:16 за панагюрци, след бърза и динамична игра. Третият гейм бе най-оспорвания от цялата среща, играта до последно бе точка за точка и решаващите 2 точки в срещата бяха за гостите от „Велинград“, който взеха гейма с резултат 31:33. Четвъртият гейм се оказа решаващ за срещата, като отиде в полза на велинградчани. Срещата завърши с класическото 3:1 (19:25, 25:16, 31:33, 16:25) в полза на „Велинград“.
Четвъртата среща, която трябваше да се играе днес, тази между отборите на „Левски Карлово“ и „Металик Сопот“, бе отложена, заради напредване на времето. По програма тя трябваше да се играе в 13:00 часа, но заради трите оспорвани мача, които се разиграваха в продължение на почти по 2 часа всеки, бе взето решение срещата да се проведе на следващия етап от турнира, който най-вероятно ще е през месец януари.
Останалите 4 отбора от тази група днес изиграха своите мачове в Пловдив.

Състав на „Пан-Волей“: П. Шопов, П. Варадинов, С. Ефтимов, П. Кърпаров, З. Радев, Е. Ланджев, Ц. Кузманов, С. Дюлгяров. К. Бояджиев (к), С. Шишков (л)
Треньор: Р. Ангелкова, А. Магхарби

Състав на „Металик Сопот“: К. Канагролов, С. Иванов, М. Динов, Г. Генов, М. Макавеев, Б. Митев, А. Петков, И. Каратончев, А. Георгиев (к), А. Кеков (л)
Треньор: М. Димов

Състав на „Левски Карлово“: К. Кънев, Н. Велков, С. Пашов, С. Кралимарков, Д. Чолаков, С. Митковски, И. Петров, П. Кутров (к)
Треньор: К. Петров, М. Петров

Състав на „Велинград“: М. Каръков, Х. Димитров, Л. Клинчев, Д. Георгиев, К. Карпачев, Н. Дасков, П. Тончев, С. Манолов, Д. Темелков (к)
Треньор: Д. Санкев