Начало Спорт Южнокореецът Ким Донгюн триумфира изненадващо на финалите на Международния шампионат по тенис...

Южнокореецът Ким Донгюн триумфира изненадващо на финалите на Международния шампионат по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open”

СПОДЕЛИ

При жените очаквано титлата грабна 5-та в света Касуми Ишикава от Япония

mujeКасуми Ишикава (Япония) и Ким Донгюн от Южна Корея извоюваха първите места съответно при жените и мъжете в Международния турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” в Панагюрище, включен в календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

При мъжете Ким Донгюн (41-ви в Световната ранглиста) днес поднесе една от изненадите в турнира, след като на полуфиналите отстрани сънародника си, 33-ия в света Ким Минсеок с 4-2 гейма. Във финалния сблъсък той надделя над Кента Мацудаира (Япония, на 35-то място в ранглистата) с 4-3 гейма (11-8, 7-11, 8-11, 11-6, 7-11, 11-4, 8-11) и така извоюва титлата при мъжете.

jeniПри жените шампион очаквано стана Касуми Ишикава (5-та в Световната ранглиста) след като отстрани 9-та в ранглистата Фукухара Аи с 4-2 гейма (11-7, 11-5, 8-11, 9-11, 12-10, 11-7)

Първото място в шампионата осигурява на победителите по 4500 долара от наградния фонд и по 100 точки за класиране в Световната ранглиста.

Купата и наградата на шампиона при мъжете бе връчена от проф. д-р Лъчезар Цоцорков, почетен председател на Организационния комитет на турнира и Председател на Надзорния съвет на  „Асарел-Медет“ АД – основен спонсор на международния шампионат. Шампионката при жените получи своя приз от кмета на Община Панагюрище г-н Никола Белишки, който е  и председател на Организационния комитет на турнира.

„Асарел-Медет ще продължи да подкрепя провеждането на този турнир и за следващата година“, каза проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изказа своите благодарности към съдийския екип, състезателите и публиката за успешното провеждане на състезанието.

„Това беше един много успешен турнир, надявам се да се видим отново на шампионат от подобно ниво в „Арена Асарел“, каза Вики Елефтериаде, управител на турнира, и отправи своите специални благодарности към доброволците за техния принос в осъщестявването на спортното събитие.

С церемонията по награждаването на шампионите при мъжете и жените приключи Международният турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, първият от подобен ранг, който се провежда в България. В състезанието с награден фонд от 35 000 долара взеха участие 90 състезатели от 20 държави, от които 14 тенисисти от Топ 50 на световната ранглиста. Участваха и 29 български тенисисти.

В Панагюрище най-силното представяне в досегашната си кариера регистрира българинът Кирил Попов, който достигна до четвъртфиналите на турнира, но отпадна от южнокорееца Ким Минсеок в оспорван мач с 1-4 гейма  (1-11, 5-11, 11-7, 5-11, 5-11).

Съдийството по време на турнира бе осигурено от 31-членна международна колегия с главен съдия Мария Ципу. Близо 50 доброволци от Панагюрище взеха активно участие в организацията на турнира, а феновете от града изпълниха трибуните на „Арена Асарел“, за да се насладят на първокласната игра на участниците и да подкрепят своите фаворити. „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open” бе първото събитие в новооткритата Многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.

Всичко за „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL BulgariaOpen“ – на официалната страница на турнира в сайта на ITTF:

http://www.ittf.com/competitions_temp/competitions2.asp?Competition_ID=2563&category=PT

3 КОМЕНТАРА

    • Страните участващи в турнира са: Австралия, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Дания, Унгария, Индия, Иран, Япония, Корея, Нидерландия, Пуерто Рико, Румъния, Русия, Сърбия, Сиера Леон, Испания, Швеция, Тайланд, Турция и САЩ.




      0



      0