Начало Общество За първа година в Панагюрище ще отвори врати Коледен базар

За първа година в Панагюрище ще отвори врати Коледен базар

СПОДЕЛИ
Снимка Спаска КОСТУРКОВА
restorant
Снимка Спаска КОСТУРКОВА
Снимка Спаска КОСТУРКОВА

Коледният базар е с основната идея да повишим празничното настроение чрез обособяване на нова интерактивна зона за общуване и кратки срещи на панагюрци и гости на града. Макар и малко на брой – петте къщички целят да приютят площадното пространство и да му вдъхнат онова усещане за уют и светли мечти, които Коледа винаги ни дарява“ – обобщи заместник-кметът г-жа Галина Матанова.

Коледният базар ще отвори врати на 10 декември, съобщи Общинска администрация.

Ще бъдат предлагани различни видове коледни декорации, играчки, ръчно изработени изделия, греяно вино, сладкарски изделия. Къщичките ще отварят врати ежедневно от 11:00 до 19:00 часа, събота и неделя – от 10:00 до 15:00 часа.

На 10, 24 и 26 декември от 10:00 часа, професионалния фотограф Людмила Пашова ще „запечата“ в незабравими снимки усмивките и коледното настроение на всички желаещи на площада.

Допълнително периодично ще развеселяват срещи с аниматори – участници в клубовете „Млади възрожденци“ и „Етнография“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище, които ще организират забавни игри с изненади за деца във всички съботи и недели и на 26 декември от 10:30 часа.

За всички панагюрски деца специална пощенска кутия, намираща се пред една от къщичките, ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.