Начало Култура За раздяла час настъпи! (ВИДЕО)

За раздяла час настъпи! (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

ЦДГ „Пролет” изпрати бъдещите първокласници

IMG_1096

ЗА РАЗДЯЛА ЧАС НАСТЪПИ

За раздяла час настъпи!

Сбогом весели игри!

Сбогом вий, госпожи скъпи,

сбогом, лелички добри!

Сбогом, сбогом детски рай,

ще тъжим за теб безкрай.

И не ще те ний забравим,

светъл слънчев детски рай…

Малките абитуриенти от подготвителна група „Мики Маус” на ЦДГ „Пролет” се сбогуваха с детската градина и с любимите си възпитатели в лицата на Марияна Дерменджиева, Павлина Ерова и Нешка Костуркова.

Празникът, на 27 май, посветен на бъдещите първокласници, събра в камерната зала на Театър Дом-паметник развълнувани родители и гости.

IMG_1112

Детското заведение бе подготвило специална празнична програма. Малчуганите показаха наученото в ЦДГ „Пролет” и готовността си за голямото училище.

IMG_1120 IMG_1122

Порасналите вече възпитаници на градината подариха и по една кукла на двете близначки Радина и Гергана, които са сред най – малките дечица в детското заведение. Така какичките и батковците символично си взеха довиждане с тях.

IMG_1182 IMG_1157

IMG_1179

След много песни, танци и стихчета, всеки бъдещ първолак получи удостоверение за завършена подготвителна група. Удостоверенията бяха връчени от директора на детската градина Анета Сапунджиева. Децата получиха и подаръци за спомен.

IMG_1202  IMG_1226

На тържественото изпращане присъстваше и Минка Ланджева-директор на ОУ „20 април”. Тя поздрави децата с успешното завършване и ги дари с китка здравец.

СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВОТО ТУК