Начало Общество За рибите в река Марица – в миналото и сега, ще дискутират...

За рибите в река Марица – в миналото и сега, ще дискутират ученици от Младежкия воден парламент

СПОДЕЛИ

„Рибите в река Марица – в миналото и сега” е само една от темите от  дискусията под наслов „Водно сътрудничество”, организирана от РИОСВ-Пазарджик, Басейнова дирекция-Пловдив и членове на младежкия воден парламент. Дискусията е по повод Световния ден на водата – 22 март

Темата "Рибите в река Марица…" превръща учениците в изследователи. Задачата им е да съберат информация от различни източници – интернет, родители, баби и дядовци, от запалени рибари – дали в рибната популация в река Марица има промени и на какво се дължат. В обяснението на процесите ще се включат и експерти от Пловдив и Пазарджик. Интерактивна игра ще групира участниците в 4 отбора и ще определи най-знаещия, най-бързия и най-аналитичния от тях на тема „Кръговратът на водата”.

Дискусията тема „Водно сътрудничество” ще се проведе днес, 19 март, в информационния кабинет на РИОСВ-Пазарджик, като в нея ще вземат участие ученици от Пазарджик, Белово и Панагюрище.  Те ще участват в сесия на младежкия воден парламент. Към участниците от СОУ«АлександърЧапай»(Белово), СОУ "Нешо Бончев"(Панагюрище), Гимназия "Иван Аксаков", Професионална гимназия по строителство и архитектура,  Професионална гимназия по химия и химични технологии ще се присъедини нов участник в регионалното формирование на младежкия воден парлемент – Професионална гимназия по икономика и мениджмънт (Пазарджик). Предвидени са поощрения и специални сертификати за участниците в дискусията.