Начало Общество Два пъти хващат 47-годишен да шофира с 2.15 промила

Два пъти хващат 47-годишен да шофира с 2.15 промила

СПОДЕЛИ

Пиян шофьор е хванат два пъти да шофира колата си по улиците на Панагюрище само в рамките на няколко часа, съобщиха от полицията. Около 16,30ч. в понеделник автопатрул спрял за проверка " Опел" . Зад волана на возилото седял 47-годишният собственик Георги Б., който видимо бил в нетрезво състояние. Проверка с дрегер установила, че мъжът шофира след употреба на 2,15 промила алкохол. Преди да бъде задържан, защото според наредбата водачи шофиращи с над 1,2 промила алкохол подлежат на арест за 24 часа, пияният панагюрец бил подложен на медицински преглед.

Пред лекаря Георги съобщил, че страда от различни тежки заболявания и извадил от джоба си половин дузина лекарства. На тази база медицинското лице дало предписание, че ареста е противопоказен за пияния шофьор и той бил освободен. Само 4 часа по – късно, около 21ч. вечерта, опелът на Георги Б. отново бил спрян за проверка на улица в Панагюрище, а зад волана отново бил стопанинът му. Панагюрецът опитал да се държи като изряден водач, но това трудно му се отдавало.

Дрегерът отчел, че той все още е много пиян и е подкарал колата си с 1,74 промила алкохол. Не станало ясно обаче дали Георги Б. е продължил да се черпи след като първия път го хванали пиян зад волана, или все още не бил изтреднял от следобеда