Начало Общество За всекиго по нещо през ваканцията

За всекиго по нещо през ваканцията

21
0
СПОДЕЛИ

img_0997

При засилен интерес от страна на деца и ученици протичат заниманията, включени в Общинската програма за лятна работа за 2014 година „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”. Програмата е част от заложените цели в ресор „Хуманитарни дейности“. До момента в дейностите по Програмата са се включили приблизително 300 деца на възраст от 5 до 14 години. Програмата стартира в началото на месец юни и ще се изпълнява до началото на учебната година през месец септември.

Обединен детски комплекс – Панагюрище е отворен всеки ден от 9:00 до 13:00 часа за занимания по интереси – спорт за всички с различни игри и забавления, приложна информатика, арт занимания, малък детски театър, грижа за цветята – окопаване и поливане, клуб „Малък кулинар”, клуб „От нищо – нещо” за работа с отпадъчни и природни материали. Ръководители на групите са Надежда Оловенекова, Ирина Пелтекова, Иван Иванов, Петра Пирдопска, Виолета Авелова. Всеки петък се организират туристически излети, походи и пикници в околностите на града. От началото на месец юли всяка сряда и четвъртък от 11:00 до 12:00 часа се провеждат и уроци по танци за начинаещи, с ръководител Петър Немски.

В Общинската програма за лятна работа с деца и ученици са включени и петъчните занимания в Центъра за обществена подкрепа „Зора”. Заниманията в групата „Училищна подкрепа” се провеждат от 10:30 до 11:30 часа, от 11:30 до 12:30 часа се провеждат занимания в Ателието по интереси, където децата могат да научат повече за готварството, за модата, стила и красотата, за природата и фотографията, както и да творят с различни материали и техники. Ръководители на заниманията по група са Дидка Поибренска, Радослава Златанова, Неделка Керкенякова, Мария Вълнева и Кънчо Гюнов.

Спортно лято със занимания във всички спортни клубове – лека атлетика, бойни спортове, хандбал, волейбол, футбол, таекуон-до, баскетбол, бадминтон и тенис на маса, се провежда всяка сряда от 10:00 часа на стадион “Орчо Войвода”. Ръководители на заниманията са Иван Нетов, Георги Атанасов и Катя Кроснарова.