Начало Общество За втора година детска градина „Пролет” ще се включи в „Седмица на...

За втора година детска градина „Пролет” ще се включи в „Седмица на бащата”

СПОДЕЛИ
Снимка Архив

Между 6 и 12 ноември 2017г. в цялата страна за пети пореден път ще се проведе Седмица на Бащата – седмицата, в която бащите могат „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.

Редица инициативи, посветени на Седмица на бащата ще бъдат проведени във всички групи на ДГ „Пролет“ за втора поредна година.

През 2016-та ДГ „Пролет” – Панагюрище се включи за първи път в инициативата”Седмица на бащата” от националната кампания „Да бъдеш Баща“, чиято цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Във всички групи бащите прекараха щастливи мигове със своите деца. Мечопухчетата играха весели игри с татковците си. Микимаусчетата рисуваха забавни рисунки с бащите си. Веселячетата готвиха вкусно и сладко си хапнаха в компанията на техните татковци. Слънчицата си припомниха правилата за БДП с татко, полицай!

Националната кампания „Да бъдеш баща” е част от световната кампания бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници.