Начало Общество Задържаха телефонен измамник, две жени се „простиха“ с 24 000 лева

Задържаха телефонен измамник, две жени се „простиха“ с 24 000 лева

Тополовградските полицаи са установили и задържали измамникът.

467
0
СПОДЕЛИ

50-годишен мъж от елховското село Гранитово е задържан за телефонна измама, станала на 11 май тази година, съобщиха от областната дирекция на МВР. Тогава, 73-годишна жена от тополовградското село Синапово получила телефонно обаждане от мъж, представил се за лекар. Той й казал, че дъщеря й е претърпяла пътен инцидент и се нуждае от спешна операция. За поставянето на златни пирони, родителката дала на мнимия доктор 6300 лева, който я чакал пред дома й.

Тополовградските полицаи са установили и задържали измамникът, а в процес на издирване е 49-годишна негова съселянка, съпричастна към измамата. Мъжът е направил пълни самопризнания и е задържан в следствения арест на Елхово. Материалите по делото са изпратени на Районна прокуратура-Тополовград, работата по случая продължава.

През изминалото денонощие са станали други две ало измами, при които възрастни жени са олекнали с общо 24 000 лева.

Със 7000 лева се „раздели“ 69-годишна кърджалийка. Вчера в 14 часа, неизвестен мъж, представил се за полицай, я заблудил по схемата „съдействие на полицията“. Принудил я да пристигне с такси на автобусна спирка на булевард „България“ в Хасково, където да предаде парите. Жената чинно изпълнила инструкциите и дала наличните си средства на мъж на около 60 години, слаб, среден на ръст, със сиви дрехи.

По същото време в Димитровград е била измамена и 84-годишна жена. Измамник се представил за внука й и поискал пари за изгодно закупуване на климатици. Час по-късно пред дома й на улица „Гео Милев“ пристигнал мъж, представил се за служител на магазин за техника, на когото тя предала 17 000 лева. И по двата случая са стартирали досъдебни производства.

Полицаите съветват гражданите да не правят разплащания чрез трети лица. Няма вариант, при който полицията или друг държавен орган да иска от хората пари на ръка! Това е сигурен белег, че ще бъдат измамени. При всяко подобно обаждане, гражданите биха могли да се посъветват с полицейския си инспектор или на тел. 112, съветват от МВР.

Източнк: http://www.haskovo.net

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/